Grafisch ontwerp en webdesign | fris, positief en no-nonsense! 06-37201552 info@studiozomereik.nl

Inspiratie in Parijs

Parijs, wat is dat toch een heerlijke stad, als je de stad inrijdt, ben je direct uit je dagelijkse sleur en word je opgezogen door de smalle straatjes, drukte, winkeltjes, de metro en allerlei uitingen van ontwerp en design.

Na zoveel keer in Parijs te zijn geweest, heb ik het Palais de Tokyo, museum voor hedendaagse kunst, steeds overgeslagen, geen idee waarom. Dit keer stond het als nummer 1 op het programma, naast een bezoek aan de leuke inspiratievolle conceptstore Merci, de twee Japanse winkels Uniqlo en Muji, de kinderconcept winkel BonTon en de Eiffeltoren omdat mijn zoon deze wel eens op wilde.

Palais de Tokyo

Het Palais de Tokyo is vernoemd naar de straat waar het zich bevind en heeft uiteindelijk niets met Tokyo of Japan te maken. Het bevindt zich schuin tegenover de Eiffeltoren en het is dagelijks tot 24.00 open op dinsdag na.

Het is een heerlijk groot gebouw waar de creativiteit je tegemoet komt zodra je er binnenstapt. De ruimten zijn groot en open en de wisselende tentoonstellingen komen er perfect in uit. Het deed mij denken aan de sfeer in het Arsenale gebouw tijdens de Biënnale van Venetië.

De boekwinkel heeft een super mooie collectie op het gebied van moderne kunst, design en ontwerp. Ik geloof dat ik daar nog langer in rondgeneusd heb dan in de rest van het gebouw. Naast de boekwinkel zit een restaurant.

Oftwel het Palais de Tokyo is zeer de moeite waard om te bezoeken als je in Parijs bent, het is een heerlijk gebouw om vrij in rond te lopen (nadat je een kaartje hebt gekocht) en om cultuur op te snuiven. Het is voor kinderen ook goed toegankelijk, er kan zo nu en dan wat gerend worden en ook weer uitgerust. Vanaf nu vaste prik voor mij tijdens een bezoek aan Parijs.

Merci en Bon Ton

Aan de Boulevard Beaumarchais vlak bij Place de la Bastille, bevinden zich twee leuke conceptstores. Ondertussen zie je ze ook wel in Nederland, maar deze bestaan al vrij lang in Parijs. Bij Merci doe je inspiratie op voor nieuwe kleuren, designs, meubels. Er wordt kleding verkocht, maar ook boeken, schrijfwaren, maskingtapes, design producten vanuit de hele wereld. Het is een mooie, ruime en lichte winkel. In het café is het ook prima vertoeven, je zit er tussen tweedehands boeken.

Bij BonTon koop je alles voor je kinderen, nou ja alles, geen echte meubels, maar wel leuke en hippe kleding, hebbedingetjes, decoraties voor de kinderkamers en spullen waarvan je niet dacht dat je ze nodig had, maar zodra je ze ziet, je ze eigenlijk gelijk wilt hebben.

 

A bientôt 

Parijs is een blijft een stad vol inspiratie waar ik zeker om de paar jaar graag naar toe ga. De sfeer, de drukte bij de hallen, de enorme hoeveelheid aan winkeltjes, de metro, zorgt voor een totaalpakket aan inspiratie die ik zelf in Nederland niet altijd op doe. 

Ik ervaarde dat ik er aan toe was om mezelf weer eens onder te dompelen in deze wereld stad. Ik weet zeker dat ik er binnen niet al te lange tijd weer zal zijn. Nadat mijn zoon de Eiffeltoren tot en met de 2e verdieping (te voet) beklommen had en ik dacht dat zijn behoefte nu wel bevredigd zou zijn, vertelde hij mij een dag later dat hij de volgende keer als we in Parijs zouden zijn, hij graag naar de 3e verdieping van de Eiffeltoren op zou willen.

Hij is dus niet de enige met de wens om terug te gaan naar deze leuke stad.

A bientôt dus!

 

Ps. heb je zin in inspiratie opdoen maar dan wat dichter bij huis? Dan is Gent een goed alternatief. 

Alice van den Dool | studio Zomereik, grafisch ontwerp en webdesign