Grafisch ontwerp en webdesign | fris, positief en no-nonsense! 06-37201552 info@studiozomereik.nl

Tip: er op uit, beleef Gent vanuit een zee-container

Erop uit is altijd leuk, nog leuker vind ik het als dat een beetje in stijl kan. Voor mij geen gouden kranen of vergulde deurknoppen, nee ik hou van goed vormgegeven en wel doordacht. Wat een genot was het dan ook toen bleek dat STUDIOMIE in Gent een plekje had op de dag dat we daar graag wilden logeren.

One Room Hotel

Dus we vertrokken naar België!

Studiomie is onder andere een One Room hotel op het dak van de woning van  vormgeefster en eigenaresse Mieke de Maaijer. Het zijn eigenlijk 2 zeecontainers op elkaar die op een zeer creatieve manier dienst doen als hotel met alles erop en eraan. Ja écht, alles is aanwezig wat je nodig hebt voor een weekendje Gent.

In de onderste container bevindt zich de badkamer, keuken (compleet met koelkast en Nespresso machine), zit gedeelte, opruimhok, en een kast. In de container erboven die  verbonden is met de onderste container met een flizo trap, bevindt zich het slaapgedeelde met uitzicht over de daken van Gent. Op nog geen 5 minuten van het centrum van de stad verblijf je op een heel unieke locatie. Je hebt je eigen opgang en een klein terrasje waar aan het eind van de middag de zon heerlijk op schijnt.

De containers zijn aan de binnenkant met hout bekleed. De kleuren waren verder (studio Zomereik!!! ) groen met wat felle accenten. Alles is helemaal op elkaar afgestemd.

Gent

Gent is een heel prettige stad om in te verblijven. Naast het historisch oude centrum is een aantal wijken modern en trendy met leuke restaurants, zaakjes en muurschilderingen. In Studiomie ligt een mooie gids van Gent waarmee je de stad goed leert kennen zonder dat je meteen in alle toeristen valkuilen stapt. Er zijn twee fietsen beschikbaar om de stad te verkennen, maar als je alles te voet doet zie je toch nét wat meer en het is lopend heel goed te doen.

Extra tips 

Ik raad je aan om lekker wat te drinken op het terras van cultureel centrum Voorruit. In die buurt zitten ook leuke winkeltjes waaronder een hippe sneakers shop. Het is een leuke wandeling dwars door Gent vanaf Studiomie.

De Holy foodmarket aan het Beverhoutplein is ook echt een aanrader (wel druk) maar zeker leuk om even te wat te drinken en om de trendy holy sfeer te proeven. Je komt er langs op weg naar de stad vanaf Studiomie. Op zondag is hier ook een vlooienmarkt voor de deur.

Ga in Gent op zoek naar de muurschilderingen die ROA maakte, verspreid over de stad, voor het echt ‘urban’ gevoel.

Bezoek het S.M.A.C.K. aan het Jan Hoet plein.

Zet op weg naar huis Soulwax aan, dé band uit Gent. En je zit weer vol nieuwe energie.

Kortom, Studiomie is de aanleiding voor een gezellig weekendje, en de stad Gent maakt het af!

www.studiomie.be

 P.S. Vind je België ook zo leuk? Antwerpen is ook een toffe stad om te bezoeken. Ik was er onlangs nog… 

Alice van den Dool | studio Zomereik, grafisch ontwerp en webdesign