Grafisch ontwerp en webdesign | fris, positief en no-nonsense! 06-37201552 info@studiozomereik.nl

Staat jouw HTTPS al aan?

Een goede SEO (zoekoptimalisatie) op jouw site is heel belangrijk voor jouw ranking door Google. Een WordPress thema dat ook op mobiele apparaten goed te lezen is ook. Maar dat is het niet alleen, jouw HTTPS moet ook aanstaan…

HTTPS?

Niet iedereen weet wat https is, de doorgewinterde websitemaker natuurlijk wel. Daarom leg ik het je graag uit. Bij gebruik van https worden gegevens op de website versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Dan wordt je website dus veiliger. Denk bijvoorbeeld aan betalingsgegevens van een webshop of aan contactgegevens die mensen op jouw contact formulier invullen. Die gegevens moeten veilig verstuurd kunnen worden. 

Waarom is dit nu interessant voor jou?

Ten eerste wil je natuurlijk dat jouw klanten jouw website veilig kunnen gebruiken. Dat maakt jou betrouwbaar en is voor iedereen fijn. Ten Tweede en niet geheel onbelangrijk, het draagt bij aan een goede ranking bij Google:

Google wil graag dat websites die in hun zoekresultaten naar boven komen, veilig zijn. Google zal dat aspect nu al laten meewegen in de ranking van websites, ze geven aan dat ze dat in de toekomst zwaarder mee zullen wegen. Ze vertellen er hier zelf meer over.

En als laatste heb jij te maken met de AVG. Jij moet er voor zorg dragen dat jij op de juiste manier omgaat met de gegevens van jouw klanten. 

Hoe maak je je site nu veilig?

Dat is vrij eenvoudig, daar heb je je provider voor nodig, die kan je een SSL certificaat aanbieden. Veel providers geven een gratis certificaat bij jouw hostingpakket. Bij anderen betaal je extra. Het verschil zit hem dan in de ‘ garantie’ die je hebt. Heb je een betaald certificaat en er gaat wat mis (de gegevens van de bezoekers liggen op straat) en je kan bewijzen dat dat niet aan jou ligt (jij hebt wel de bewijslast) dan is de webhost verantwoordelijk. Bij een gratis certificaat is dat niet zo. Dus kijk zelf even wat je nodig acht.

Zodra je het SSL certificaat hebt aangeschaft dan moet je dit nog wel even activeren. Dat kan bij WordPress met een plugin, bijv. Really Simple SSL. Installeer de plugin en klik op activeren.

Als dat gedaan is, zal je ipv het oude http://,  https zien aan het begin van de url van jouw website samen met een klein slotje. Als die niet gelijk gebeurt, kijk dan even bij jouw webhost na of je niet zelf een actie moet verrichten, bij sommigen moet je de SSL zelf ‘aanzetten’ bij anderen is dat al automatisch aan.

Heel eenvoudig dus! Succes!

Alice van den Dool | studio Zomereik, grafisch ontwerp en webdesign

Ps, ik ben zelf erg blij met Argeweb, al mijn domeinnamen heb ik daar met en zonder hosting. Ze zijn betrouwbaar, hebben oersnelle service en denken met je mee. Dat vind ik fijn. En ow ja, mijn sites lopen ook snel (belangrijk) en vloeiend op Argeweb, het is een betrouwbare host. Via het plaatje boven deze tekst kom je op hun site, bestel je iets dan maak je mij ook een klein beetje blij. Ps het is zeker niet de goedkoopste, maar deze webhost kan je bellen en wordt je niet afgescheept met een ticket waar men 24 uur de tijd voor kan nemen om op te reageren. Dat vind ik veel te lang duren! 😉