Grafisch ontwerp en webdesign | fris, positief en no-nonsense! 06-37201552 info@studiozomereik.nl

Waar laat ik visitekaartjes drukken?

(regio Delft)

Die vraag krijg ik als grafisch ontwerper geregeld te horen. Niet gek natuurlijk. Als je na het ontwerpproces helemaal blij bent met hoe jouw business cards eruitzien, dan wil je ze ook in je hand houden. Ik vind zelf drukwerk heel fijn omdat het concreet is. Ik zal dan ook een zo concreet mogelijk antwoord geven op deze vraag, zodat je als je mooie kaartjes hebt, weet voor welke drukker je kan kiezen in de regio Delft!

Waar laat je visitekaartjes drukken? Als ik de vraag krijg, dan krijg je van mij een tegenvraag om erachter te komen:

  • Wat jouw budget is
  • Hoeveel waarde je hecht aan de kaartjes
  • Of je het belangrijk vindt dat je lokaal ondernemerschap stimuleert

Wat is jouw budget voor visitekaartjes?

Uiteindelijk kost het laten drukken van visitekaartjes niet zoveel meer tegenwoordig. Bij een online drukker ben je vaak nog geen 25 euro kwijt voor 200 stuks. Dat geldt niet voor een drukker bij jou in de buurt. Die rekent er al snel 70 euro voor. Dus wil je voor budget gaan, dan zou ik voor een online drukker kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Drukzo. Zij leveren een goede prijs en kwaliteit verhouding. Er zijn ook online drukkers die niet zulk goed werk leveren. Het is een kwestie van uitproberen. 

Wat is het verschil online en offline drukker?

Ik sla even een klein zijpad in, door de verschillen tussen een online en offline drukker kort naast elkaar te zetten.

1. Tussen een online drukker en een lokale (offline) drukker zit meestal wel kwaliteitsverschil. Een online drukker gooit al het drukwerk op een grote hoop. De kleuren kunnen hierdoor wel eens verschillen of net iets anders uitpakken. Met een offline drukker kan je de kleuren bespreken. 

2. Daarnaast zijn de marges waar je als ontwerper rekening mee moet houden aan de zijkanten van het kaartje minder ruim. Je kan  bijvoorbeeld niet iets heel dicht op de kant zetten. Dat kan wel, maar de kans is dan aanwezig dat dat stukje tekst eraf gesneden wordt. Dat wil je niet….

3. Een lokale drukker kan beter rekening houden met jouw wensen en preciezer werken. Je kan dan ook van te voren makkelijker bespreken wat jij wilt. Zij leveren echt maatwerk.

4. De keuze in papiersoorten is bij een offline drukker groter dan bij een online drukker. En bij een online drukker kies je soms op de gok, terwijl je bij de lokale drukker even langs kan gaan om het papier echt te voelen. 

Offline drukkers

Wat betreft de offline drukkers bij mij in de regio Delft, Den Haag Ypenburg, Nootdorp zijn de volgende drukkers aan te bevelen:

Hoeveel waarde je hecht aan de kaartjes?

Dit is misschien een gekke vraag. Ik bedoel hiermee: wil je opvallende kaartjes met speciaal papier waar mensen heel verwonderd naar kijken en het uiteindelijk in een vitrinekastje neerleggen? (grapje)
Of is een visitekaartje voor jou gewoon een kaartje dat er professioneel uitziet en doet wat het moet doen tijdens het netwerken bijvoorbeeld? En dat is simpelweg jouw contactgegevens overbrengen in combinatie met het gevoel (huisstijl) van jouw bedrijf? Dit bepaalt namelijk ook de keuze voor de drukker. Wil je dus heel pragmatisch een handig kaartje zonder veel poes pas dan komt de online drukker weer in beeld. 

Denk je echter aan een speciale druktechniek dan zou ik zeker niet voor een online drukker kiezen, maar op zoek gaan naar eentje die deze techniek goed beheerst. 

En dan als laatste. Vind jij het belangrijk om lokaal ondernemerschap te stuimuleren? Een gewetensvraag misschien? Mij maakt het niet uit. Ik kan namelijk niet in jouw portemonnee kijken. Maar het is natuurlijk een afweging die je mag maken. 

Tenslotte

Wat je ook kiest, het leukste en spannendste moment is het moment als het drukwerk arriveert! Staat alles goed, recht, geen typfouten over het hoofd gezien, zijn de kleuren mooi, hoe voelt het papier? En dan kan het echte werk beginnen: jezelf laten zien en een ‘ spoor’ achter laten. Succes!

Ps. mocht je zelf nog andere goede drukkers / printshops weet in de regio Delft / Den Haag dan hou ik me aanbevolen voor suggesties.  

 

Alice van den Dool | studio Zomereik, grafisch ontwerp en webdesign

Bekijk hier meer visitekaartjes die ik ontworpen heb.

visitekaartjes