Drukwerk

 

 Geregeld krijg ik de vraag: Waar laat ik visitekaartjes drukken?
(regio Delft, Den Haag)
Niet gek natuurlijk. Als je na het ontwerpproces helemaal blij bent met hoe jouw business cards eruitzien, dan wil je ze ook in je hand houden. Ik vind zelf drukwerk heel fijn omdat het concreet is. Ik zal dan ook een zo concreet mogelijk antwoord geven op deze vraag, zodat je als je mooie kaartjes hebt, weet voor welke drukker je kan kiezen in de regio Haaglanden. Mijn advies geldt natuurlijk ook voor elk ander drukwerk dat je nodig hebt, zoals flyers, posters, banners ed.  

Waar laat je jouw visitekaartjes drukken?

Als ik de vraag krijg, dan krijg je van mij een tegenvraag om erachter te komen:

  • Hoeveel waarde je hecht aan de kaartjes.
  • Of je het belangrijk vindt dat je lokaal ondernemerschap stimuleert.
  • Wat is jouw budget voor visitekaartjes?
  • Heb je heel specifieke wensen?

Uiteindelijk kost het laten drukken van visitekaartjes niet zoveel meer tegenwoordig. Bij een online drukker ben je vaak nog geen 25 euro kwijt voor 200 stuks. Dat geldt niet voor een drukker bij jou in de buurt. Die rekent er al snel 70 euro voor. Dus wil je voor budget gaan, dan zou ik voor een online drukker kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Drukzo. Zij leveren een goede prijs en kwaliteit verhouding. Er zijn ook online drukkers die niet zulk goed werk leveren. Het is een kwestie van uitproberen. 

visitekaartjes

 

Wat is het verschil online en offline drukker?

Ik sla even een klein zijpad in, door de verschillen tussen een online en offline drukker kort naast elkaar te zetten.

1. Tussen een online drukker en een lokale (offline) drukker zit meestal wel kwaliteitsverschil. Een online drukker gooit al het drukwerk op een grote hoop. De kleuren kunnen hierdoor wel eens verschillen of net iets anders uitpakken. Met een offline drukker kan je de kleuren bespreken.

2. Daarnaast zijn de marges waar je als ontwerper rekening mee moet houden aan de zijkanten van het kaartje minder ruim. Je kan bijvoorbeeld niet iets heel dicht op de kant zetten. Dat kan wel, maar de kans is dan aanwezig dat dat stukje tekst eraf gesneden wordt. Dat wil je niet….

3. Een lokale drukker kan beter rekening houden met jouw wensen en preciezer werken. Je kan dan ook van te voren makkelijker bespreken wat jij wilt. Zij leveren echt maatwerk.

4. De keuze in papiersoorten is bij een offline drukker groter dan bij een online drukker. En bij een online drukker kies je soms op de gok, terwijl je bij de lokale drukker even langs kan gaan om het papier echt te voelen. Nu kan je bij sommige online drukkers ook een mooie sample doos bestellen met het papier dat zijn leveren. Peter Print heeft dat bijvoorbeeld. Dat geeft meer inzicht. Dit is tevens een online drukker waar je met wat kleinere oplagen aan kan komen.

Besteed grafisch ontwerp uit aan Studio Zomereik

Op maakt gemaakte ontwerpen

Hedendaags design

Snelle communicatie

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bijna 10 jaar ervaring

Offline drukkers

Wat betreft de offline drukkers bij mij in de regio Delft, Den Haag Ypenburg, Nootdorp zijn de volgende drukkers aan te bevelen, best veel keuze dus:

  • Druk Tan Heck (Delft)
  • Impressed (Pijnacker)
  • B-print (Nootdorp)
  • Nivo (Delfgauw)
  • Prntrs
  • Printerpro

Hoeveel waarde je hecht aan de kaartjes/drukwerk?

Dit is misschien een gekke vraag. Ik bedoel hiermee: wil je opvallende kaartjes met speciaal papier waar mensen heel verwonderd naar kijken en het uiteindelijk in een vitrinekastje neerleggen? (grapje)
Of is een visitekaartje voor jou gewoon een kaartje dat er professioneel uitziet en doet wat het moet doen tijdens het netwerken bijvoorbeeld? En dat is simpelweg jouw contactgegevens overbrengen in combinatie met het gevoel (huisstijl) van jouw bedrijf? Dit bepaalt namelijk ook de keuze voor de drukker. Wil je dus heel pragmatisch een handig kaartje zonder veel poes pas dan komt de online drukker misschien sneller in beeld.

Denk je echter aan een speciale druktechniek dan zou ik zeker niet voor een online drukker kiezen, maar op zoek gaan naar eentje die deze techniek goed beheerst.

Koop lokaal, wil je duurzaam?

En dan als laatste. Vind jij het belangrijk om lokaal ondernemerschap te stimuleren? Een gewetensvraag misschien? Mij maakt het niet uit. Ik kan namelijk niet in jouw portemonnee kijken. Maar het is natuurlijk een afweging die je mag maken. Net als dat je kan letten op drukkerijen die zoveel mogelijk duurzaam werken.

Tenslotte

Wat je ook kiest, het leukste en spannendste moment is het moment als het drukwerk arriveert! Staat alles goed, recht, geen typfouten over het hoofd gezien, zijn de kleuren mooi, hoe voelt het papier? En dan kan het echte werk beginnen: jezelf laten zien en een ‘ spoor’ achter laten. Succes!

Ps. mocht je zelf nog andere goede drukkers / printshops weet in de regio Delft / Den Haag dan hou ik me aanbevolen voor suggesties.

Alice van den Dool | studio Zomereik

Snel naar

Websites

Grafisch ontwerp

Klantervaringen

Privacy verklaring

Studio Zomereik houdt zich aan de algemene voorwaarden van de BNO (Bond voor Nederlandse Ontwerpers)

Contact gegevens

06 - 3720 1552

info@studiozomereik.nl

Margrijhof 36
2632 DE Nootdorp

Kvk: 64029395
Btw: NL002112356B93
Bank:NL37 KNAB 0255 2457 18

Over studio Zomereik

Studio Zomereik werkt vanuit de regio Den Haag en is een kei in het maken van krachtige websites en ontwerpen.

De websites vallen op omdat elk ontwerp uniek is en op maat gemaakt wordt. 

Websites van studio Zomereik zijn geloofwaardig en worden ze onthouden en dit versterkt jouw zichtbaarheid en vergroot jouw omzet. 

Precies wat jij nodig hebt.